Μέτρηση & Τοποθέτηση

Οδηγός μέτρησης μεγέθους λουριού

Τα λουράκια τα οποία αποτελούνται από 2 κομμάτια μετριούνται στο πλάτος του λουριού στο σημείο που εφαρμόζει στην κάσα του ρολογιού. Το πλάτος του λουριού το μετράμε σε χιλιοστά (mm)

Καθορίστε το πλάτος του λουριού σας

Ελέγξτε το παλιό σας λουράκι

Ελέγξτε το εσωτερικό μέρος του παλιού σας λουριού, σε αρκετές περιπτώσεις αναγράφετε το πλάτος. Άν αναγράφετε το πλάτος, είναι ευδιάκριτό και ταιριάζει σωστά στο ρολόι σας αγοράστε το ίδιο μέγεθος λουριού

Μετρήστε το πλάτος στο σημείο που τοποθετείται το λουράκι στο ρολόι σας

Μετρήστε το πλάτος στο σημείο που τοποθετείται το λουράκι στο ρολόι σας σε χιλιοστά (mm).
Βεβαιωθείτε ότι μετράτε από το εσωτερικό μέρος όπως στο παράδειγμα της φωτογραφίας.
Είναι καλύτερο να μετρήσετε το πλάτος του κενού στο ρολόι σας από το πλάτος του παλιού λουριού σας καθώς αυτό θα σας δώσει μια πιο ακριβή μέτρηση.

Καθορίστε το μάκρος του λουριού σας

Εάν έχετε καρπό μέσου μεγέθους, είναι πιθανό να είναι ασφαλές να αγοράσετε ένα τυπικό λουράκι που δεν περιγράφεται ως πολύ μακρύ ή πολύ μικρό. Εάν έχετε έναν καρπό μεγάλου ή μικρού μεγέθους, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε ένα πολύ μακρύ ή πολύ κοντό λουράκι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η λήψη λίγων λεπτών για τον προσδιορισμό του σωστού μήκους μπορεί να σας σώσει την απογοήτευση της αγοράς λανθασμένου μεγέθους.

Μετρήστε το μάκρος του παλιού σας λουριού

Μετρήστε το μήκος και των δύο λουριών μαζί σε χιλιοστά (mm). Μπορείτε επίσης να μετρήσετε το καθένα ξεχωριστά και να τα προσθέσετε για να λάβετε το συνολικό μήκος. Μην συμπεριλάβετε την πόρπη στη μέτρηση του μήκους του λουριού σας. Εάν ο τρέχων λουράκι σας είναι κατάλληλο μήκος, θα πρέπει να αγοράσετε ένα λουρί ίδιου ή παρόμοιου μήκους. Εάν ο τρέχων ιμάντας σας είναι πολύ μακρύς ή πολύ μικρός, τότε προσπαθήστε να επιλέξετε ένα μοντέλο που είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο. Τα μήκη λουριών μετρώνται πάντα χωρίς την πόρπη.

Μετρήστε τον καρπό σας

Μπορείτε να μετρήσετε το μήκος γύρω από τον καρπό σας χρησιμοποιώντας μια μεζούρα. Λάβετε υπόψην και το μέγεθος της κάσας του ρολογιού σας κατα τον καθορισμό του συνολικού μήκους του λουριού που απαιτείτε. Θα πρέπει επίσης να θυμάστε ότι τα περισσότερα λουράκια μπορούν να ρυθμιστούν σε μέγεθος στις ενδιάμεσες τρύπες που είναι διαθέσιμες για το κούμπωμα του λουριού, οπότε είναι εντάξει εάν το μήκος του ιμάντα είναι κάπως μεγαλύτερο από ό, τι χρειάζεται.