Ιστορία Εταιριών

morellato logo

Morellato

Ο Όμιλος Morellato, με έδρα στην Πάδοβα και το Μιλάνο, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ιταλικές εταιρείες στον τομέα των λουριών ρολογιών, των κοσμημάτων και των ρολογιών. Χάρη στην τεχνογνωσία και την εμπειρία από το 1930, ενισχυμένη από συνεχείς επενδύσεις σε νέα υλικά, καινοτομίες και τάσεις της μόδας, η Morellato είναι σήμερα ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατασκευή λουριών ρολογιού Made in Italy.

hirsch logo

Hirsch

Η εταιρεία Hirsh είναι από τις παλαιότερες και διασημότερες εταιρείες κατασκευής λουριών ρολογιού στον κόσμο.

Η έδρα της είναι στην Αυστρία. Συνεργάζεται με πολλές ελβετικές εταιρείες τις οποίες εφοδιάζει με λουράκια για τα ρολόγια τους ενώ πρωτοπορεί συνεχώς με την κατασκευή καινοτόμων λουριών όπως στην περίπτωση της σειράς performance, μια μίξη δερμάτινου και καουτσούκ λουριού.

 

cid BAEE  A BF ECF

Tzevelion

Η ίδρυση της εταιρίας πραγματοποιείται τυπικά την 04.01.1957, από δύο φιλόδοξα αδέλφια, τον Γιάννη και τον Ηλία Τζεβελέκο. Το ουσιαστικό ξεκίνημά της, όμως, ανιχνεύεται λίγα χρόνια νωρίτερα, αφού τα δύο αδέλφια έχουν ήδη αρχίσει να ασχολούνται με την εμπορία λουριών ωρολογίων. Η αγάπη τους για το λουράκι, τους ωθεί να δημιουργήσουν τη δική τους μονάδα παραγωγής λουριών ωρολογίων.

Αρχικά, η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, για να μεταφερθεί αργότερα σε ιδιόκτητο, σύγχρονο κτίριο στη Μεταμόρφωση Αττικής, όπου εδρεύει έως και σήμερα. Τα εγκαίνια της καινούρια έδρας πραγματοποιούνται το έτος 1974.

Η νεοσύστατη βιομηχανική μονάδα ξεκινά τη λειτουργία της με την κατασκευή perlon λουριών, αγοράζοντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη της μηχανή. Με αργά και σταθερά βήματα, αγοράζει πιο σύγχρονο εξοπλισμό και επεκτείνεται έτσι στην παραγωγή και άλλων μοντέλων δερμάτινων λουριών.

 

rochet logo

Rochet

To 1904 στη Γαλλία ιδρύεται η εταιρεία Zuccolo Rochet (ZRC) ιδρυτές ήταν ο Edmond Zuccolo και ο Joseph Rochet. Δυο άνθρωποι με πάθος για το ρολόι και το κόσμημα.

Η εταιρεία ZRC η οποία το 2018 μετονομάστηκε σε Rochet είναι η κορυφαία εταιρεία κατασκευής λουριών ωρολογίων στη Γαλλία ενώ τα προϊόντα της εμπορεύονται σε όλη την υφήλιο. Η προσοχή στην ποιότητα και στη λεπτομέρεια την καθιστά ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του είδους της παγκοσμίως.

diloy logo

Diloy

Η εταιρεία Diloy ιδρύθηκε το 1982, η έδρα της είναι στην Ισπανία. Η συλλογή της από λουράκια ρολογιών  έχει να προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και υλικά, ενώ χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής των προϊόντων της.

 

Rios logo

Di – modell

Η Γερμανική εταιρεία Di – modell έχει ως σκοπό την κατασκευή κορυφαίων λουριών ρολογιών όλα κατασκευασμένα στο χέρι με την κορυφαία ποιότητα υλικών και πάντα made in Germany

 

fluco logo

Fluco

Η Γερμανική εταιρεία Fluco ιδρύθηκε το 1949.

Τα λουράκια Fluco είναι χειροποίητα και η κατασκευή τους γίνεται από έμπειρους τεχνίτες στη Γερμανία.

Η εξαιρετική ποιότητα πρώτων υλών, η εμπειρία δεκαετιών στην κατασκευή λουριών και η προσοχή στη λεπτομέρεια την έχουν αναδείξει στον κλάδο της κατασκευής λουριών ωρολογίων.